Forskning på Tai Chi – Kardiovaskulær

Forskning på Tai Chi – Kardiovaskulær

Fordi Tai Chi er en langsom praksis hvor pulsen i liten grad øker, anser man ikke denne treningsformen som aerob trening. Ny forskning gir likevel bevis for kardiovaskulære forbedringer ved Tai Chi, noe som i og for seg er ganske bemerkelsesverdig.

En studie fra UCLA oppdaget at Tai Chi forbedret funksjonen til det sympatiske nervesystemet, noe som (på en litt intrikat måte) relaterer seg til blodomløpet.

En studie fra 2008, gjort ved National Taiwan University, fant at Tai Chi «økte arbeidskapasiteten betydelig, senket blodtrykk og forbedret nivåene av kolesterol, triglyserider, insulin og C-reaktivt protein hos personer med høy risiko for hjertesykdom.» (Harvard Women’s Health Watch nyhetsbrev, 2009).

En ny studie ved John Hopkins University har bekreftet at personer som praktiserte Tai Chi, senket sitt systoliske blodtrykk med gjennomsnittlig 7 poeng, noe som bare er litt mindre enn det personer i aerob trening oppnådde.