Forskning på Tai Chi – Immunsystemet

National Institutes of Health finansierte en utrolig studie som tok for seg eldre mennesker. Her kom det frem at atferdsintervensjon kan styrke immunforsvaret (!)

Varicella-zoster virus (VZV) er et virus som assosieres med vannkopper, og senere i livet, en smertefull tilstand som kalles helvetesild. 1 av 5 personer som har hatt vannkopper, vil utvikle helvetesild senere i livet. Undersøkelsen viser at praktiseringen av Tai Chi økte deltakernes immunitet mot VZV tilsvarende det man vil oppnå gjennom vaksinering av en 30-40 år gammel voksen person. Når Tai Chi kombineres med vaksine, hevet Tai Chi immunitet mot viruset med nesten 40%.

Lederen ved The National Institute of Aging’s Neurobiology of Aging sier følgende om arbeidet til en av de ansatte ved instituttet: ”Dr. Irwins forskningsteam har vist at en mange hundre år gammel atferds-intervensjon, Tai Chi, resulterte i et nivå av immunrespons tilsvarende en moderne biologisk intervensjon, varicella vaksine. » (NIH Pressemelding, 2007).